Valikko Sulje

Kipinät

Kipinät on valovoimainen rytmimusiikkiin keskittyvä kuoro, joka elää rakkaudesta musiikkiin ja yhdessä laulamiseen.

Jyväskylässä Suomalaisella musiikkikampuksella kytevä Kipinät on populaarimusiikkiin suuntautunut sekakuoro, joka vaalii uudella raikkaalla tavalla suomalaista kuoroperinnettä. Pop- ja jazzmusiikin lisäksi kuoro haluaa levittää maailmalle kuoroimprovisaation ilosanomaa. Kollektiivia johtaa sen perustaja Kaisa Halmemies.

Kipinät on perustettu tuomaan Jyväskylän ansiokkaalle kuorokentälle korkeatasoista kevyttä kuoromusiikkia. Kuoron ensiesiintyminen oli keväällä 2018 ja sen säännöllinen toiminta käynnistyi heti seuraavana syksynä. Kesäkuussa 2019 Kipinät palkittiin korkeimmalla mahdollisella tunnustuksella eli kolmella kultaleimalla vokaalimusiikin festivaali Tampereen Sävelen kansainvälisessä kuorokatselmuksessa. 

Sittemmin kuoro on tullut laajemmalle yleisölle tutuksi Radio Suomipopilla Antti Tuiskulle ja Mikael Gabrielille järjestetyistä kuoroyllätyksistä. Keväällä 2020 Kipinät teki uuden aluevaltauksen ja julkaisi kaksi virtuaalimusiikkivideota, jotka ovat keränneet suosiota sosiaalisessa mediassa.

Tällä hetkellä Kipinät harjoittelee tavoitteellisesti ja esiintyy erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa ympäri Suomen. Kipinöillä on suunnitteilla yhteistyötä esimerkiksi Jyväskylä Big Bandin sekä Tanssiteatteri Krampin kanssa. Kuoro on mukana myös Talent Suomen uudella kaudella!

Kaipaisitko tapahtumaasi menevää groovea ja säväyttäviä harmonioita? Tilaa kuoro keikalle täältä!

Kuoroviihteellä 2019
Tampereen sävel / Kuva: Maarit Kytöharju
Kuva: Jussi Reinilä