Valikko SuljeLadataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Omalla polulla – Kipinät & Musta lammas, Helsinki

28 maaliskuun @ 19:00 - 20:30

Helsinkiläinen kuoro Musta lammas ja Kipinät yhteiskonsertissa Helsingissä!

Kipinät-kuoro saapuu Helsinkiin konsertoimaan yhdessä Musta lammas -kuoron kanssa. Tapahtuma on osa Kuoromusiikin kausikonsertit -tapahtumaa.

Milloin: 28.3.
klo 18:15 Teosesittely (n. 30min)
klo 19:00 Konsertti
Missä: Suomen Ritarihuone, Ritarikatu 1, Helsinki
Liput: https://holvi.com/shop/mustalammas/

  • 25€ normaalilippu
  • 15€ alennushintainen lippu. Alennusryhmään kuuluvat opiskelijat, eläkeläiset, varusmies- tai siviilipalvelusta suorittavat, työttömät sekä oman paikan tarvitsevat alle 18-vuotiaat lapset.

Kipinät ja Musta lammas ovat molemmat tahoillaan näyttäneet suuntaa rytmimusiikin tekemisestä kuorossa ja kulkeneet omannäköistä polkuaan. Nyt palkitut kuorot yhdistävät ensi kertaa voimansa. “Omalla polulla” kertoo oman suunnan etsimisestä, kohtaamisesta ja yhteyden löytämisestä. Konsertin ytimessä on kuorojen omat äänet: kuultava musiikki on nimittäin kuorojen omia sävellyksiä ja sovituksia, sekä hetkessä luotavaa improvisaatiota. Konsertissa kuullaan useita kantaesityksiä. Konsertin johtaa Kaisa Halmemies & Ida Olsonen.

Kipinät on vuonna 2018 alkunsa saaneessa jyväskyläläiskuorossa laulaa tätä nykyä noin 45 musiikin ammattilaista ja aktiiviharrastajaa, joita yhdistää rakkaus a cappella -laulantaan ja kuoroperinteiden tuulettamiseen. Kipinät palkittiin 1-vuotiaana Tampereen Sävel -kuorokatselmuksessa kolmella kultaleimalla ja kuoronjohtajapalkinnolla. Kuoro on vieraillut radio Suomipopilla yllättämässä tähtiartisteja sekä osallistunut Talent Suomi -ohjelmaan edeten semifinaaleihin saakka. Kipinät on tunnettu valovoimaisesta lavaenergiasta, tiukasta groovesta ja korvia hellivistä harmonioista.

Helsingissä vuonna 2016 perustettu Musta lammas on olemassaolonsa ajan valanut rytmimusiikille entistä vahvempaa perustaa suomalaisen kuoromusiikin kentällä. Kokoonpanon kantaohjelmisto koostuu mittatilaustyönä tehdystä omasta tuotannosta sävellyksineen, sanoituksineen ja sovituksineen. Improvisaatio on tärkeä osa kokoonpanon ilmaisua sekä harjoitusvälineenä että osana vuorovaikutusta yleisön kanssa. Musta lammas on nähty pääesiintyjänä muun muassa SingStrong New York -festivaalilla (USA), Stemmer Bygger Bro -festivaalilla (DK) ja Tampereen Sävelessä (FI). Vuonna 2017 Musta lammas voitti tanskalaisen Aarhus Vocal Festivalin kuorokilpailun, saaden myös erityispalkinnon kilpailun parhaasta sovituksesta.

Konsertissa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Kunnioitathan jokaisen itsemääräämisoikeutta ja pyrit siihen, ettet oleta esimerkiksi toisen sukupuolta, kansallisuutta, uskontoa tai toimintakykyä. Älä pilkkaa, syrji tai halvenna ketään, vaan anna tilaa ja kuuntele. Kiinnitä huomiota sanavalintoihisi ja tiedosta ihmisten moninaisuus. Jos näet tai kuulet häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua, puutu siihen itsellesi sopivalla tavalla. Puuttumalla toimit myös esimerkkinä toisille.

Tiedot

Päivämäärä:
28 maaliskuun
Aika:
19:00 - 20:30

Tapahtumapaikka

Suomen Ritarihuone
Ritarikatu 1
Helsinki, 00170 Suomi
+ Google Map

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *